Waarom een makelaar inschakelen?

Als je van plan bent om een huis te verkopen in Arnhem, kan het handig zijn om een makelaar Arnhem in te schakelen. Je hebt een verkoopmakelaar nodig om je woning te verkopen. Je verkoopt een huis niet zomaar en hier heb je echt expertise voor nodig. Het is een ingrijpende beslissing, die je vaak maar een keer in je leven maakt. Het is verstandig om dit uit te besteden aan een professional die je belangen behartigt. Maar wat doet een verkoopmakelaar precies? In dit artikel gaan we hier uitgebreid op in, zodat je er meer over te weten komt.

Wat doet een verkoopmakelaar?

Een makelaar gespecialiseerd in de verkoop bemiddelt bij de verkoop van een woning, daarnaast adviseert hij de verkoper van een woning. Zo komt hij alleen op voor de belangen van de verkopende partij. Je bent als verkoper helemaal niet verplicht om een verkoopmakelaar in te schakelen. Het is zeker wel verstandig, omdat het gaat om een van je belangrijkste bezitten. 85% van alle personen die een huis verkoopt schakelt een verkoopmakelaar in. Je moet een verkoopmakelaar natuurlijk wel courtage betalen, maar in de meeste situaties bespaar je veel geld. De makelaar kan de markt snel doorzien en dit komt door een jarenlange ervaring. De verkoopmakelaar heeft veel juridische kennis en kan de vraagprijs goed bepalen.

Bezichtigen

Als een koper interesse heeft, komt deze altijd voor een bezichtiging. Het is van groot belang dat je een goede eerste indruk wekt bij de koper. De verkoopmakelaar zorgt voor een uitstekende presentatie van je woning. Je kunt natuurlijk zelf de bezichtiging begeleiden, maar in de meeste gevallen is het beter om dit te doen met de verkoopmakelaar. Als er een bod wordt gedaan, kan de verkoopmakelaar bezig gaan met het onderhandelen. Is er een overeenkomst voor de prijs? Dan kan de verkoopmakelaar een koopcontract opstellen en de verkoop van de woning afronden.

Aankoopmakelaar

Een aankoopmakelaar behartigt je belangen bij de koop van een woning. Zo kan de aankoopmakelaar een zoekopdracht plaatsen, zodat je snel aan een nieuwe woning komt. Het is van belang dat de aankoopmakelaar op de hoogte is van je wensen en behoefte. Door middel van dit lijstje, kan de makelaar op zoek gaan naar de woning die aansluit op je wensen en behoefte. Een aankoopmakelaar kan met een zakelijke blik kijken naar een woning, terwijl je dit zelf waarschijnlijk met een roze bril doet.