Egaliseren vloeren: wat is het en waarom is het belangrijk?

egaliserennl-logo

Egaliseren vloeren is een proces waarbij oneffenheden in de ondervloer worden gladgestreken, zodat de vloer klaar is om afgewerkt te worden met bijvoorbeeld tapijt, laminaat of tegels. Het is een belangrijke stap in de voorbereiding van een nieuwe vloer en kan ervoor zorgen dat de vloerafwerking er beter uitziet en langer meegaat.

Waarom is het belangrijk om je vloer te egaliseren? 

Wanneer de ondervloer niet vlak genoeg is, kunnen er problemen ontstaan bij het leggen van de nieuwe vloer. Bijvoorbeeld, als je een vloer legt op een oneffen ondervloer, kan het zijn dat de vloer gaat kraken of dat er kieren ontstaan tussen de planken of tegels. Dit kan de levensduur van de nieuwe vloer verkorten en zorgt voor onnodige reparatiekosten. Daarnaast kan een oneffen vloer ook invloed hebben op de uitstraling van de vloerafwerking.

Hoe wordt een vloer geĆ«galiseerd? 

Egaliseren vloeren is een proces dat het best kan worden uitgevoerd door een professional. De eerste stap is het inspecteren van de ondervloer om te bepalen hoeveel egaliserend materiaal er nodig is. Vervolgens wordt de egaliseermassa aangebracht en gladgestreken met een egaliseerde spaan. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de massa gelijkmatig over de vloer wordt verdeeld en dat er geen luchtbellen ontstaan. Nadat de massa volledig is opgedroogd, kan de vloer worden afgewerkt met het gewenste materiaal. Kortom, egaliseren van vloeren is een belangrijke stap bij het leggen van een nieuwe vloer. Het zorgt voor een vlakke ondervloer en voorkomt problemen bij het leggen van de nieuwe vloer. Het is een proces dat het best kan worden uitgevoerd door een professional om ervoor te zorgen dat het goed wordt gedaan. Zoek daarom naar een betrouwbare specialist in het egaliseren van vloeren om ervoor te zorgen dat jouw nieuwe vloer er mooi uitziet en lang meegaat.