Egaliseren: de basis voor een strakke vloer

www.vloeregaliserendirect.nl

Een mooie vloer begint bij een goede basis. Als de ondergrond niet vlak en egaal is, kan dit zorgen voor problemen bij het leggen van de vloer. Het egaliseren van de vloer is dan ook een belangrijke stap in het creëren van een strakke en mooie vloer.

Waarom zal je ervoor kiezen?

Egaliseren is belangrijk omdat het zorgt voor een vlakke en egale ondergrond. Hierdoor kan de nieuwe vloer mooi en strak gelegd worden en ontstaan er geen bobbels of kuilen in de vloer. Bovendien zorgt egaliseren ervoor dat de vloer beter hecht en dat er minder kans is op beschadigingen.

Hoe werkt het egaliseren?

Egaliseren is een vak apart en kan het beste uitgevoerd worden door een professional. Allereerst wordt de ondergrond geïnspecteerd om te bepalen welke methode het beste gebruikt kan worden. Vervolgens wordt de ondergrond gereinigd en ontvet. Daarna wordt de Egaline aangebracht met behulp van een spaan of speciale machine. De egaline wordt gelijkmatig verdeeld en afgewerkt tot een glad en vlak geheel.

Wanneer moet je kiezen voor egalisatie?

Egaliseren is belangrijk bij het leggen van vrijwel alle soorten vloeren, zoals laminaat, PVC, vinyl en tegels. Het is echter ook mogelijk dat de ondergrond al vlak genoeg is en egaliseren niet nodig is. Een ervaren professional kan je hierin adviseren en bepalen of egaliseren nodig is.

Wat zijn de kosten ervan

De kosten van het egaliseren van een vloer zijn afhankelijk van de oppervlakte en de methode die gebruikt wordt. Gemiddeld genomen liggen de kosten tussen de €10 en €25 per vierkante meter. Het is dus verstandig om meerdere offertes op te vragen bij verschillende vakmensen om een goede prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Egaliseren is een belangrijke stap in het leggen van een mooie en strakke vloer. Door het egaliseren wordt de ondergrond vlak en egaal, waardoor de nieuwe vloer mooi en strak gelegd kan worden. Laat het daarom over aan een ervaren vakman voor het beste resultaat.