Voorwerpen verzwaren met ballastlood

Soms moet je bepaalde voorwerpen verzwaren met gewichten. In de meeste gevallen kun je iet verzwaren met zand of met water. Dit doe je dan meestal bij kleine voorwerpen die je in je tuin hebt staan. Je wilt namelijk dat deze voorwerpen stevig blijven staan. Wanneer het flink kan gaan stormen, kan het nog wel eens voorkomen dat er iets omwaait in je tuin. Om dit te voorkomen kun je ballastlood aanbrengen. Dit is een heel erg zwaar materiaal wat wordt gebruikt om voorwerpen te verzwaren. In de meeste gevallen wordt dit gebruikt om grote machines te verstevigen. Hierbij moet je denken aan machines zoals hijskranen en andere grote machines. Dit zijn hele grote machines waar dus heel erg veel contragewicht voor nodig is. Deze soort machines kun je helaas niet verzwaren met zakken zand of grote hoeveelheden water. 

Grote blokken

Je kunt ballastlood in heel erg veel soorten en maten kopen. Soms heb je hele grote loodblokken van dit materiaal nodig. In andere gevallen heb je juist hele kleine balletjes nodig. Voor kleine ruimtes is het namelijk niet handig om grote blokken lood neer te leggen. Je kunt dan veel meer contragewicht aanbrengen door dit in kleine balletjes neer te leggen. Je kunt op de site van ballastproducten alle soorten en maten van dit materiaal bekijken. Zo kun je zelf kiezen voor welk soort contragewicht jij gaat shoppen. Houdt er ook rekening mee dat het aanbrengen van dit materiaal erg lastig is.

Gewichten op een bood 

Je kunt je bood ook verzwaren op meerdere manieren. Voor grote schepen is het belangrijk dat deze diep in het water komen te liggen. Op deze manier kan de wind minder zorgen voor speling op de boot. Je kunt een bood verzwaren door er ballastlood in te leggen.