Hoe interessant zijn epoxygietvloeren?

In de praktijk overwegen heel wat mensen, maar ook bedrijven vandaag de dag om zogenaamde G-vloeren.nl/epoxy-gietvloer/ te laten realiseren in hun pand. Dat dergelijke vloeren zo populair zijn geworden hoeft allerminst te verbazen. Het is namelijk zo dat er in vergelijking met menig aantal andere vloeren behoorlijk wat interessante(re) voordelen aan verbonden zijn. Veel van deze voordelen worden gerealiseerd door het naadloze karakter waar de vloer over beschikt. Zou jij graag zeer concreet te weten willen komen op welke voordelen je kan rekenen bij dit type vloeren? Dan zal je tot de vaststelling komen dat verder blijven lezen vooral de boodschap is.

Over welke visuele meerwaarde beschikken epoxygietvloeren?

Om te beginnen zal je tot de vaststelling komen dat epoxygietvloeren in tal van verschillende stijlen gerealiseerd kunnen worden. Er werd in het verleden niet zelden gedacht dat dit uitsluitend mogelijk was in een grijze kleur. Dat is echter zeker niet juist. Bij het bekijken van de mogelijkheden die er bestaan op het gebied van epoxygietvloeren zal dan ook meteen duidelijk worden dat deze vloeren in het merendeel van de zogenaamde RAL-kleuren kunnen worden uitgevoerd. Bovendien spreekt het voor zich dat dit voor dit type naadloze vloer geldt dat ze over een zeer gestroomlijnd karakter beschikt. Dat maakt ze niet alleen interessant voor moderne en traditionele, maar ook voor bijvoorbeeld industriële interieurs. Nagenoeg iedereen kan dus van deze vloer gebruikmaken.

Welke praktische voordelen zijn er aan deze vloeren verbonden?

Je kan bij epoxygietvloeren niet alleen maar rekenen op visuele voordelen. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat er ook praktische voordelen aan verbonden zijn. In eerste instantie zien heel wat mensen hier terecht een mogelijkheid in om het onderhouden van hun woning een stuk eenvoudiger te maken. Het schoonmaken van bijvoorbeeld een tegelvloer met (diepe) groeven of voegen is bijvoorbeeld vaak een zeer tijdrovende klus. Dat is echter niet alles. Bovendien staat deze vloer er ook om bekend behoorlijk stevig te zijn waardoor ze als slag- en stootvast kan worden bestempeld. 

Naast bovenstaande geldt voor veel mensen dat zij het ook als bijzonder fijn bestempelen wanneer de vloer waar ze gebruik van maken zich kenmerkt door de aanwezigheid van anti-slip eigenschappen. Ook deze eigenschappen zijn van kracht bij de zogenaamde epoxygietvloer. Het mag dus hoe dan ook duidelijk zijn dat er ontzettend veel voordelen aan dit type vloer verbonden zijn.

Kan je epoxygietvloeren gebruiken samen met vloerverwarming?

Wanneer je interesse hebt in het laten realiseren van epoxygietvloeren dien je wel met één niet onbelangrijk aandachtspunt verder nog rekening te houden. Het is namelijk zo dat voor deze vloeren in de praktijk geldt dat ze niet gecombineerd kunnen worden met vloerverwarming. Voor gietvloeren geldt dat ze  een populaire keuze zijn bij renovatieprojecten waardoor het niet meer dan logisch is dat mensen zich afvragen of ze ook samen kunnen worden gelegd met vloerverwarming. Dat blijkt dus in de praktijk doorgaans niet aangewezen te zijn. Eventueel zou je er in deze situatie wel voor kunnen kiezen om gebruik te maken van een polyurethaan gietvloer. Deze kan dus in de praktijk wel perfect gecombineerd worden met vloerverwarming. 

G-vloeren: dé gietvloer expert.